Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
jaarthema jaarthema

Een huis om in te wonen

Met een aantal mensen vanuit de kerkenraad is vorig jaar al een verkenning gestart: naar de onderkomens  die we nu hebben als gemeente, of ze eigenlijk wel voldoen en zo niet wat we daar aan kunnen doen. en. Dit betekent een mooi proces van bezinning, een gelovig proces ook.

Ik denk aan het mooie vers uit lied 276: Zomaar een dak boven wat hoofden, deur die naar stilte openstaat. Muren van huid, ramen als ogen, speurend naar hoop en dageraad. Huis dat een levend lichaam wordt als wij er binnengaan om recht voor God te staan.

Dit vers vertelt ons dat een kerkgebouw natuurlijk dient om te schuilen tegen regen en kou, maar dat het zoveel meer betekent. Het is ook een oriëntatiepunt in de wijk. Van buiten mag je best zien dat het om een kerk gaat. Maar hoe doe je dat als je, zoals wij, geen eigen kerk meer hebt? En wat heeft een huis nodig om de Eeuwige er te laten wonen? Wat vraagt het ook van ons die daar kerken?

Ook seizoen 2019-2020 zal daarom ons jaarthema zijn: Een huis om in te wonen. Ieders meeleven en uw gebed zijn daarbij onontbeerlijk


ds. Ellis Ezinga
terug
 
 
 
 

Eredienst Maria Middelareskerk)
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Taizé-viering 27 oktober Stevenshof
meer
 
Allerzielen project voor de buurt 1 november
meer
 
Cantorij voor Advent en Kerst
meer
 
Een stap verder in het proces naar het huren van een eigen gebouw
meer
 
Vooraankondiging Christelijke meditatie dit najaar
meer
 
Kerkmuziekdag voor jong en oud!
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.