Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Kerstbrief uit Havad Kerstbrief uit Havad

Kerstboodschap uit Roemenië

Beste gemeente van Leiden Zuidwest, lieve vrienden,

Het is weer die tijd van het jaar. In 2019 vieren we Kerstmis en zullen we praten over liefde en geschenken. Maar wat is de echte betekenis van Kerstmis?  Zit het in de cadeautjes onder de kerstboom, de lichtjes in de ramen, de kaarten die met de post komen, de gevulde kool (töltöttkápszta), fijne momenten met de familie, de sneeuw in de tuin, de sokken die in de woonkamer hangen en het roepen van “Gelukkig Kerstfeest” naar mensen die we op straat tegenkomen? Is dit echt waar Kerstmis om draait?

Voor veel mensen is Kerstmis een moment van verdriet. Ze hebben geen geld over om cadeautjes voor hun kinderen, familie en vrienden van te kopen. Velen zijn verdrietig met Kerstmis als ze denken aan hun geliefden die om wat voor reden dan ook niet naar huis kunnen komen. Diners met kalkoen zijn voor sommigen slechts een wens en geen realiteit.

Desalniettemin kan de Kersttijd een seizoen van grote vreugde zijn. Het is de tijd waarin God Zijn grote liefde aan ons toont. Het kan een tijd zijn van genezing en vernieuwde kracht. Ziet u, Kerstmis is de viering van de geboorte van het Christuskind. God heeft Zijn Zoon, Jezus, naar de wereld gezonden om geboren te kunnen worden. Zijn geboorte heeft de wereld veel vreugde gegeven. Herders, wijzen en engelen hebben allemaal kunnen delen in de opwinding over deze gebeurtenis. Ze wisten dat dit geen gewoon kind was. De profeten vertelden honderden jaren geleden al over Zijn kom komst. De ster stond boven Bethlehem om degenen die op zoek waren naar dit bijzondere kind te leiden.
Lucas 2:4-19 is de tekst voor deze eerst Kerstdag, om de reden dat Hij is gekomen te overdenken.
Waarom heeft God Zijn Zoon naar deze af en toe wrede en harde wereld gezonden? Hij heeft Jezus naar ons gezonden opdat Hij op een dag een belangrijk onderdeel van de geschiedenis zou worden. Zijn geschiedenis was er één van waarheid, liefde en hoop. Het heeft ons allemaal verlossing gebracht. Zonder Jezus zouden we allemaal sterven als zondaren.

Jezus is geboren opdat de prijs zou kunnen worden betaald voor alles wat we verkeerd hebben gedaan. De Bijbel zegt dat we allemaal gezondigd hebben. We zijn allemaal geboren met een zondige inborst. We doen dingen die God niet verheugen. Door de zonden die Adam en Eva hebben begaan hebben we allemaal een zondige inborst geërfd. Hier moeten we vanaf raken. De enige manier is via Jezus. Jezus is gekomen om te sterven aan het kruis om al onze zonden af te kunnen lossen.  Als we geloven dat Jezus voor onze zonden gestorven is, kunnen we Hem vragen in onze harten te komen en ons te vergeven. Dan zullen we gereinigd en geheeld worden. We zullen weten dat de Hemel een plek is waar we heen zullen gaan als dit leven voorbij is.

“Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.” 1 Johannes 1:9

Tijdens Kerstmis kunnen we werkelijk gelukkig zijn! Het maakt niet uit wat er gebeurt; we weten dat we Zijn kinderen zijn. Dan worden we zonen en dochters van God. Ooit zal de Hemel ons thuis zijn.

Beschouw Kerstmis dit jaar eens op een nieuwe manier. Dit is het jaar om Jezus in je hart uit te nodigen. Dan zal je werkelijk een gelukkige Kerst hebben. De vreugde en vrede die je ten deel zullen vallen zullen het hele jaar beklijven als je je voor al je noden tot God wendt.

De ware betekenis van het Kerstfeest is Jezus! Wees verheugd!

Uit naam van de gemeenten van Havad en Nagyadorján wensen we jullie een gelukkig Kerstfeest en een gezegend Nieuwjaar. Veel liefs, Attila, Enikö en Zselyke Nagy.

 

terug
 
 
 
 

Kerkdienst De Pelgrim
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Online kerkdienst
meer
 
In kerkblad aangekondigde activiteiten gaan niet door
meer
 
Het Allerzielen project gaat wel door
meer
 
De schelp als pelgrimsteken
meer
 
Avondmaal in corona-stijl
meer
 
Beheer de Pelgrim
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
Telefoonlijn
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.