Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Paasgroet/ boodschap uit Havad 2021 Paasgroet/ boodschap uit Havad 2021

In de laatste maanden zijn via ongekende punten van geestelijke en materiele ongemakken onze lasten gegroeid. De pandemie heeft ons gedwongen tot een avondklok, wij hebben banen verloren, wij hebben onze familie en vrienden niet gezien en geliefde mensen rondom ons zijn overleden.  Arm en rijk, gelovigen en ongelovigen kwamen onder dezelfde paraplu van angst.
‘Wij zijn verdoemd’, zeggen velen met een fatalistische onverschilligheid. Het is inderdaad moeilijk om met angsten om te gaan, wanneer je bang bent voor het laatste oordeel: zielen zijn verlamd, veerkracht  is weg. Wij zouden tot inkeer moeten komen en accepteren dat wij deze situatie gekregen hebben.  De vergeving van onze zonden door Zijn genade en erbarmen zal de weg naar bevrijdende krachten openen. Zoals de Heilige Geest ons zal vullen zullen onze lichamen, uitgerust met een nieuwe immuniteit, de toekomst inkijken: het fundament hiervoor is de Paas-Overwinning van onze Heer Jezus Christus.
Onze lijdende Heer ontving deze kracht brengende boodschap van de Vader: “Ik heb het overwonnen en zal weer overwinnen.” (Joh 12: 28). Van de schaduw van het kruis, werd het evangelie volbracht door woorden van Jezus: “Wanneer Ik van de aarde omhooggeheven word, zal Ik allen naar Mij toe trekken.’”(Joh. 12:32). 
De Zoon van God werd twee keer opgenomen van de aarde. Hij werd eerst op het kruis getild, daarna werd Hij opgetild in de hemel. Deze twee-stap hemelvaart is een zekere belofte voor onze eigen persoonlijke hemelvaart: God voorzag ons met alles, zodat wij allemaal een veilig, vredig en gezond leven mogen hebben.
Met Pasen, gedenken wij onze onverzettelijke God, die nooit met Zijn bevrijdend werk stopt: Hij nodigt ons uit om hem beter te leren kennen via onze groeiende problemen en uitdagingen in deze tijd. Laten wij het leven vieren! De lijdende en opgestane Christus is onze redder!
With love, Nagy Attila

terug
 
 
 
 

Palmpasen (zingen voor de dienst)
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Vacature predikant, profielschets
meer
 
Bevestiging
meer
 
LIED VOOR DE VEERTIG DAGENTIJD
meer
 
Paasbrodenactie 2023
meer
 
Invoering Appostel app als opvolger van de Givt app
meer
 
Voor de komende tijd blijft ds. Janco Wijngaard in ons midden.
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.