Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Startzondag 8 september 2024 Startzondag 8 september 2024
Het lijkt misschien nog wat ver weg, maar op zondag 8 september starten we met ons nieuwe seizoen in de Pelgrim. We sluiten aan bij het jaarthema van de PKN: ‘Als nieuw’. Op de startzondag lezen we het verhaal dat Jezus vertelt over de werkers in de wijngaard (Matteüs 20:1-16). In dat verhaal beginnen de arbeiders op verschillende momenten van de dag met werken. Uiteindelijk krijgen ze toch allemaal hetzelfde dagloon. Jezus zet met deze gelijkenis de menselijke verhoudingen op zijn kop. Het is een mooi en best ingewikkeld verhaal, dat prikkelt om erover na te denken hoe onze wereld in elkaar zit, welke verantwoordelijkheden we hierin hebben, en hoe Gods genade een rol speelt in ons bestaan.
Op de startzondag verschijnt ook een programmaboekje met hierin alle gespreksgroepen, activiteiten en bijeenkomsten van het komende seizoen. Ik verheug me erop om samen met u het nieuwe seizoen te beginnen. Voor nu wens ik u een mooie zomer!
Ds. Mirjam Buitenwerf
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst De Pelgrim
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Startzondag 8 september 2024
meer
 
Vacature koster
meer
 
Vacature penningmeester
meer
 
Kliederkerk
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.