Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Praktisch

Praktisch


Doop
In onze kerk dopen we kleine kinderen. Maar ook wie niet als kind gedoopt is, kan in onze gemeente gedoopt worden. Als je na wilt denken over de doop van je kind of over je eigen doop, laat dat  weten. Je wordt uitnodigd voor één of meerdere gesprekken

Huwelijk
Als je in de kerk wilt trouwen oftewel je huwelijk in onze kerk wilt laten inzegenen, neem dan contact op.

De dominee vertelt je de mogelijkheden om deze dienst voor te bereiden op de manier die je partner en jij graag willen. Natuurlijk kan niet alles in de kerk, maar er kan vaak wel veel. Nodig is dat je er zelf achter staat en dat je bereid bent je erin te verdiepen wat een relatie te maken heeft met christelijk geloof. Ook als je partner moslim, hindoe of bewust ongelovig is, laat ons je helpen je te oriënteren! We kunnen je veel teleurstelling besparen en je op weg helpen om met verschillen goed om te gaan, zodat je er beiden rijker van wordt en bewust met jullie beider geloofsovertuiging kunt leven.

Rouw- of gedachtenisdienst bij begrafenis of crematie
De rouw- of gedachtenisdienst van uw naaste kan zowel in de aula als in de kerk gehouden worden. In de kerk is de dienst minder aan een beperkte tijd gebonden dan in de aula.

Als u voor uzelf weet dat u graag een kerkelijke begrafenis wilt, laat dit aan uw nabestaanden weten. Leg bijvoorbeeld een briefje bij uw belangrijke papieren met uw wensen. Dan is het voor hen duidelijk wat uw wensen zijn.

Wilt u hier graag eens met iemand over spreken, bel één van de voorgangers.


Voorbede
Achterin de kerk staat een doosje waarin u briefjes kunt doen, waarop staat waar u wilt dat in deze dienst voorbede voor wordt gedaan. Dat kan zijn voor uzelf, uw gezin, een familielid, onze wijkgemeente, maar ook zaken landelijk en wereldwijd.
De voorbede kan aangevraagd worden met naam en toenaam, maar als u dat liever wilt, ook anoniem. Mocht u een naam noemen van iemand, check dan wel even of de persoon of de familie van deze persoon hier toestemming voor geeft. U kunt uw voorbede iedere zondag in het doosje doen tot 5 minuten vóór aanvang van de dienst. De voorganger heeft dan nog even de tijd om het briefje te bekijken, en op te nemen in de gebeden aan het einde van de dienst.
Op deze manier kunt u inbreng hebben in de gebeden, en u in uw gebeden gedragen weten door de gemeente.

De liturgiecommissie.
 

Collectebonnen
U kunt bij de Protestantse Gemeente Leiden collectebonnen kopen, die in onze en ook de andere wijkgemeente te gebruiken zijn. In plaats van geld doet u dan een bonnetje in de collectezak. Het bedrag dat u voor de bonnen betaald, is aftrekbaar bij uw aangifte voor de inkomstenbelasting.
Voor de kerk is het ook voordelig omdat er geld betaald moet worden voor het inleveren van muntgeld.
U kunt de bonnen bestellen bij het Kerkelijk Bureau, zie bij contact.
Van harte aanbevolen!

De Financiële Commissie.

Voedselbank
Samen met de  katholieke parochie zamelen we elke 2e zondag van de maand voedsel in voor de voedselbank. Er staat in de hal een mand klaar waarin u houdbaar voedsel kunt doen.

Er is vooral behoefte aan eiwitrijke producten zoals vis en vlees in blik, peulvruchten (gedroogd of in blik), noten, houdbare melk, gedroogde vruchten, volkoren granen, zilvervliesrijst en zonnebloem- of olijfolie. Maar ook andere levensmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging of voor schoonmaak zijn van harte welkom.

 Privay verklaring

terug
 
 
 
 

Palmpasen (zingen voor de dienst)
datum en tijdstip 02-04-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Vacature predikant, profielschets
meer
 
Bevestiging
meer
 
LIED VOOR DE VEERTIG DAGENTIJD
meer
 
Paasbrodenactie 2023
meer
 
Invoering Appostel app als opvolger van de Givt app
meer
 
Voor de komende tijd blijft ds. Janco Wijngaard in ons midden.
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.