Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Praktisch

Praktisch


Doop
In onze kerk dopen we kleine kinderen. Maar ook wie niet als kind gedoopt is, kan in onze gemeente gedoopt worden. Als je na wilt denken over de doop van je kind of over je eigen doop, laat dat  weten. Je wordt uitnodigd voor één of meerdere gesprekken

Huwelijk
Als je in de kerk wilt trouwen oftewel je huwelijk in onze kerk wilt laten inzegenen, neem dan contact op.

De dominee vertelt je de mogelijkheden om deze dienst voor te bereiden op de manier die je partner en jij graag willen. Natuurlijk kan niet alles in de kerk, maar er kan vaak wel veel. Nodig is dat je er zelf achter staat en dat je bereid bent je erin te verdiepen wat een relatie te maken heeft met christelijk geloof. Ook als je partner moslim, hindoe of bewust ongelovig is, laat ons je helpen je te oriënteren! We kunnen je veel teleurstelling besparen en je op weg helpen om met verschillen goed om te gaan, zodat je er beiden rijker van wordt en bewust met jullie beider geloofsovertuiging kunt leven.

Rouw- of gedachtenisdienst bij begrafenis of crematie
De rouw- of gedachtenisdienst van uw naaste kan zowel in de aula als in de kerk gehouden worden. In de kerk is de dienst minder aan een beperkte tijd gebonden dan in de aula.

Als u voor uzelf weet dat u graag een kerkelijke begrafenis wilt, laat dit aan uw nabestaanden weten. Leg bijvoorbeeld een briefje bij uw belangrijke papieren met uw wensen. Dan is het voor hen duidelijk wat uw wensen zijn.

Wilt u hier graag eens met iemand over spreken, bel één van de voorgangers.


Voorbede
Wij willen nog eens uw aandacht vragen voor het volgende. Sinds een aantal weken staat er achterin de kerk een doosje waarin u briefjes kunt doen, waarop staat waar u wilt dat in deze dienst voorbede voor wordt gedaan. Dat kan zijn voor uzelf, uw gezin, een familielid, onze wijkgemeente, maar ook zaken landelijk en wereldwijd.
De voorbede kan aangevraagd worden met naam en toenaam, maar als u dat liever wilt, ook anoniem. Mocht u een naam noemen van iemand, check dan wel even of de persoon of de familie van deze persoon hier toestemming voor geeft. U kunt uw voorbede iedere zondag in het doosje doen tot 5 minuten vóór aanvang van de dienst. De voorganger heeft dan nog even de tijd om het briefje te bekijken, en op te nemen in de gebeden aan het einde van de dienst.
Op deze manier kunt u inbreng hebben in de gebeden, en u in uw gebeden gedragen weten door de gemeente.

De liturgiecommissie.
 

Van de financiële commissie
Uiteraard zijn wij blij met alle collecte-opbrengsten, maar het is jammer dat er geld aan de strijkstok blijft hangen omdat er geld betaald moet worden voor het inleveren van muntgeld.
Een goede oplossing daarvoor is het gebruik van collectebonnen. Dit levert niet alleen een besparing op maar is ook heel handig in het gebruik. Nooit meer zonder collectegeld en nog aftrekbaar voor de belasting ook.
Achterin de kerk vindt u alle informatie over collectebonnen, alsmede formulieren voor het bestellen.
Van harte aanbevolen!
Els van der Vlist

Voedselbank
De katholieke parochie is gewend om elke 2e zondag van de maand voedsel mee te nemen voor de voedselbank. In de kerkenraad is besloten dat wij als protestantse gemeente hier aan mee willen doen. Elke tweede zondag van de maand, staat de mand voor de voedselbank klaar in de hal.

Wilt u liever iets geven wat in wijk Zuid blijft, in de hal van buurtcentrum de Vogelvlucht staat altijd een mand. De verzamelde producten van deze mand gaan naar het BOP en worden daar verdeeld over de kratten die via het BOP worden uitgedeeld en naar mensen die weleens wat extra's kunnen gebruiken.

Ons voedsel delen.
Ik ben onder de indruk hoeveel voedsel er door de gemeente en door de parochie wordt mee gebracht voor de voedselbank!
Tijdens ons startweekend en in de informatie over het diaconale weekend is er de vraag gekomen naar eiwitrijke producten, dit omdat bij het aangeboden voedsel vrij weinig eiwitrijke producten aangeboden worden. Daarom hier weer even het boodschappenlijstje: vis en vlees in blik, peulvruchten (gedroogd of in blik), noten, houdbare melk, gedroogde vruchten, volkoren granen, zilvervliesrijst en zonnebloem- of olijfolie.
 
 

 

 

 

terug
 
 
 
 

Eredienst (Antoniuskerk)
datum en tijdstip 26-05-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Kerkmuziekdag voor jong en oud!
meer
 
Bevestiging ouderenpastor
meer
 
Uitnodiging boottocht 4 juni
meer
 
Christelijke meditatie 2019 thema: ‘Psalmen’
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.