Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Praktisch

Praktisch

Voorbede
Wij willen nog eens uw aandacht vragen voor het volgende. Sinds een aantal weken staat er achterin de kerk een doosje waarin u briefjes kunt doen, waarop staat waar u wilt dat in deze dienst voorbede voor wordt gedaan. Dat kan zijn voor uzelf, uw gezin, een familielid, onze wijkgemeente, maar ook zaken landelijk en wereldwijd.
De voorbede kan aangevraagd worden met naam en toenaam, maar als u dat liever wilt, ook anoniem. Mocht u een naam noemen van iemand, check dan wel even of de persoon of de familie van deze persoon hier toestemming voor geeft. U kunt uw voorbede iedere zondag in het doosje doen tot 5 minuten vóór aanvang van de dienst. De voorganger heeft dan nog even de tijd om het briefje te bekijken, en op te nemen in de gebeden aan het einde van de dienst.
Op deze manier kunt u inbreng hebben in de gebeden, en u in uw gebeden gedragen weten door de gemeente.

De liturgiecommissie.
 

Van de financiële commissie
U
iteraard zijn wij blij met alle collecte-opbrengsten, maar het is jammer dat er geld aan de strijkstok blijft hangen omdat er geld betaald moet worden voor het inleveren van muntgeld.
Een goede oplossing daarvoor is het gebruik van collectebonnen. Dit levert niet alleen een besparing op maar is ook heel handig in het gebruik. Nooit meer zonder collectegeld en nog aftrekbaar voor de belasting ook.
Achterin de kerk vindt u alle informatie over collectebonnen, alsmede formulieren voor het bestellen.
Van harte aanbevolen!
Els van der Vlist

Voedselbank
De katholieke parochie is gewend om elke 2e zondag van de maand voedsel mee te nemen voor de voedselbank. In de kerkenraad is besloten dat wij als protestantse gemeente hier aan mee willen doen. Elke tweede zondag van de maand, staat de mand voor de voedselbank klaar in de hal.

Wilt u liever iets geven wat in wijk Zuid blijft, in de hal van buurtcentrum de Vogelvlucht staat altijd een mand. De verzamelde producten van deze mand gaan naar het BOP en worden daar verdeeld over de kratten die via het BOP worden uitgedeeld en naar mensen die weleens wat extra's kunnen gebruiken.

Chauffeurs gezocht voor de voedselbank leiden e.o.
De Voedselbank Leiden is op zoek naar chauffeurs of bijrijders (m/v) die met de bus willen rijden. Dit kan ook op oproepbasis zijn.
Woensdag en donderdag zijn de belangrijkste vervoersdagen. Woensdag worden producten opgehaald op diverse adressen in de regio en op donderdag worden pakketten naar uitdeelpunten gebracht.
Soms wordt ook op andere dagen voedsel opgehaald. Dat kan heel erg variëren en wordt in overleg met de chauffeurs geregeld.
Voor meer informatie kunt u mailen naar of bellen naar 06-18348481

Ons voedsel delen.
Ik ben onder de indruk hoeveel voedsel er door de gemeente en door de parochie wordt mee gebracht voor de voedselbank!
Tijdens ons startweekend en in de informatie over het diaconale weekend is er de vraag gekomen naar eiwitrijke producten, dit omdat bij het aangeboden voedsel vrij weinig eiwitrijke producten aangeboden worden. Daarom hier weer even het boodschappenlijstje: vis en vlees in blik, peulvruchten (gedroogd of in blik), noten, houdbare melk, gedroogde vruchten, volkoren granen, zilvervliesrijst en zonnebloem- of olijfolie.
 
 

 

 

 

terug
 
 
 
 

Eredienst (Antoniuskerk)
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur
meer details

 
40-dagentijd liederen
meer
 
Aanstelling kerkelijk werker ouderenpastoraat
meer
 
Paasbrodenactie
meer
 
Herstart Taizé-vieringen Stevenshof zondag 17 maart
meer
 
Jaarthema 2018-2019: Een huis om in te wonen
meer
 
Kring ‘Geloven met hoofd, hart, handen en voeten’.
meer
 
Christelijke meditatie 2019 thema: ‘Psalmen’
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.