Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Voor ouderen Voor ouderen


Bijbeluren
Zie bijbelkringen

Contactmiddag voor ouderen
Voor de mensen die nog niet van het bestaan van deze bijeenkomsten afweten en voor de mensen die al trouw de soos bezoeken:
In principe op de eerste dinsdagmiddag van de maand is er een gezellige bijeenkomst waar koffie en thee geschonken wordt en door de organisatoren een activiteit wordt verzorgd.

Verjaardagsviering 75+
In 2015 kregen we het idee om de verjaardagen van de 75-plussers gezamenlijk te vieren. De aanleiding hiervoor was het ontbreken van vrijwilligers en voldoende professionele hulp. Het verjaardagsfeest is een mogelijkheid om het Pastoraat in de praktijk te brengen wat we anders zouden missen.  
Onze wijkgemeente heeft meer dan 350 gemeenteleden boven de 75 jaar. Drie keer per jaar krijgen alle gemeenteleden boven de 75 jaar, die de afgelopen vier maanden jarig zijn geweest, persoonlijk een uitnodiging voor een gezamenlijke verjaardag viering. Het is een vrolijk samenzijn vol met verassingen. Onze ouderenpastor Jorine de Klerk zijn daarbij ook aanwezig.
Zowel de doelgroep als de vrijwilligers zijn enthousiast. Het onderlinge contact en betrokkenheid bij onze kerk is duidelijk toegenomen door dit samenzijn. 
Namens de commissie 75+ Anne Wipkink

Buurtinitiatief Leiden zuidwest 
Het buurtinitiatief organiseert vier keer per jaar middagen waarbij elke buurtbewoner en bij de wijk betrokkene welkom is. Er is altijd een spreker over een actueel onderwerp en er wordt muziek gemaakt. Ook zal er gelegenheid zijn om in groepjes te praten en zo buurtbewoners beter te leren kennen. Doel van de bijeenkomsten is zin aan het leven te geven en sociale contacten te bevorderen. Het betreft een initiatief van PKN Leiden Zuidwest, RK Lam Gods en het Apostolisch Genootschap. De bijeenkomsten in 2019 worden financieel ondersteund door de stichting Carolusgulden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer info: Anne Wipkink (tel. 0715763234) 

terug
 
 
 
 

Hemelvaartsdag de Pelgrim
datum en tijdstip 26-05-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Groene Kerk – oproep voor tips
meer
 
Uur van gebed
meer
 
FLITS-INZAMELINGSACTIE VOOR OEKRAÏNSE VLUCHTELINGEN
meer
 
Christelijke meditatie
meer
 
Vacature predikant
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.